Hillden Boutique

Șimon bran, românia
Hillden Boutique Cazare & Restaurant Șimon Bran
ACTIVITĂȚI RECOMANDATE DE Hillden în șimon bran

Iată ce poți face în zona Șimon Bran

Fie că ajungi la Hillden Boutique Cazare & Restaurant în weekend, vacanță, la petrecere cu prietenii sau la un eveniment aniversar, la noi ai parte de relaxare completă. Noi știm că un sejur reușit se îmbină perfect cu activități în aer liber – iar de accea ne-am gândit să dăm ocazia oaspeților noștri să petreacă timp de calitate și să se distreze prin intermediul activităților din pensiune și împrejurimi.

Dacă îți dorești liniște și relaxare, dar vrei să te relaxezi cu familia în mod activ, iar copiii să fie implicați în activități, astfel încât să nu aibă prea mult timp să stea pe telefon, îți propunem activități pe care le poți face când te cazezi la Hillden Boutique Cazare & Restaurant.

Plimbare cu trăsura trasă de cal

Dacă nu ai mai fost niciodată cu trăsura, atunci nu trebui să nu ratezi această plimbare inedită. Ai ocazia să admiri pădurea în toată spelndoarea ei și să admiri cascada la care vom ajunge. Plimbarea durează o oră, iar traseul merge până la cascada Moara Dracului și înapoi la pensiune. Capacitatea trăsurii este de 4 – 5 persoane și e bine să ne anunți din timp pentru programare. Prețul este de 300 lei.

Picnic în natură pentru 2 sau 4 persoane

Experiența unui picnic în pădure este una idilică. Dacă nu ai încercat-o niciodată sau ai văzut-o doar în filmele romantice, e cazul să o testezi. Este potrivită pentru cupluri sau grupuri de 4 prieteni, dornici de aventuri instagramabile. Traseul durează 2 ore: o oră de plimbare până la Cascada Moara Dracului și o oră pentru picnic.

Evident, noi pregătim și un coș cu aperitive pentru picnic cu preparate tradiționale românești sau italiene, la alegere, apă și fursecuri. Prețul este de 650 lei pentru 2 persoane, respectiv de 800 lei pentru 4 persoane.

Cerere în căsătorie

Știm că acesta este un moment inedit și că îți dorești ca aleasa ta să fie surprinsă și să nu uite niciodată cum ai cerut-o. Lasă-ne să-ți fim complici pentru a crea momentul vostru perfect. Dacă ești un romantic incurabil, rezervă o cameră la noi și invită-ți iubita la un picnic, sub pretextul unei plimbări romantice cu trăsura prin pădure. Noi pregătim gustări rafinate și o sticlă de șampanie, un buchet superb de 31 de trandafiri în care tu poți ascunde inelul. Totul, cu ajutorul vizitiului care va ține buchetul ascuns până la momentul în care alegi să i-l oferi și să o ceri de soție. Prețul este de 1500 lei.

Piscină în aer liber și ciubăr cu hidromasaj

Piscină în aer liber cu apă încălzită, în funcţie de condiţiile atmosferice, atunci când pensiunea are un grad de ocupare de minim 30%, cu ciubăr cu hidromasaj cu apă mai caldă decât cea din piscină. Ciubărul are suprafața din fibră de sticlă, ceea ce asigură o igienă sporită. Accesul la piscină este inclus în prețul cazării și este rezervat oaspeților cazați la Hillden.

Vizitează obiectivele turistice din zona Bran

Castelul Bran

Evident, dacă nu ai ajuns până acum la Castelul Bran, programează-ți o vizită. Este bine să știi că la Castel are loc o serie de evenimente culturale și artistice, în funcție de care poți să îți organizezi venirea la noi. Vrei să afli care este programul de vizitare la Castelul Bran. Vezi orarul și tarifele la biletele pentru Castelul Bran pe site-ul oficial.

Halloween la Castelul Bran (recomandat adultilor) – sâmbătă, 02.11.2024. Detalii aici.

Vizitează Cetatea Râșnov și Dino Park Râșnov

Cetatea este în prezent în reabilitate, dar în curtea Cetății accesul este gratuit. Iar, dacă tot ești în zonă, fie că ai sau nu copii, mergi și la Dino Parc Râșnov – care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aici este mai mare expoziție de dinozauri (peste 120) în mărime naturală, pe care îi poți admira (sau de care te poți mira). În parc sunt și locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci, un cinema în aer liber, trasee de aventură și expoziții, iar biletele pentru Dino Park se pot achiziționa și de pe site online.

Vizitează Castelul Peleș și Castelul Pelișor din Sinaia

Castelul Peleș, situat în Sinaia, este unul dintre cele mai renumite castele din România. Acesta are o semnificație istorică deosebită, fiind primul castel din Europa complet electrificat. Construit pe domeniul regal din Sinaia, Peleșul se află într-un cadru natural deosebit, izolat de agitația stațiunii montane. Terenul pe care se află castelul a fost cumpărat în 1872 de către principele Carol, impresionat de frumusețea peisajului montan din zonă. La sfârșitul secolului XIX, Peleșul era considerat una dintre cele mai avansate reședințe regale din Europa, dispunând de electricitate, un lift interior și încălzire centrală. Castelul, finalizat în 1914, include 160 de camere și peste 30 de băi. În plus, în jurul acestuia au fost ridicate mai multe clădiri suplimentare, printre care Castelul Pelișor, destinat lui Ferdinand și Mariei, și Foișorul, inițial cabana de vânătoare a regelui Carol. Castelul Peleș găzduiește în prezent aproximativ 60.000 de obiecte de artă.
Află pe site-ul oficial ce evenimente se organizează la Castelul Peleș Găsești aici programul de vizitare la Castelul Peleș și tarifele biletelor.

Vizitează rezervația de urși de la Zărnești

Se spune că este cel mai mare sanctuar din lume pentru urși, care găzduiește pentru 100 de exemplare de urs brun, care au fost salvate din condiții de captivitate nefericite. Așa că, merită să le faci o vizită și să admiri aceste animale în habitatul lor. Vizitează Sanctuarul de urși Libearty. În general, sanctuarul se vizitează dimineața. Vezi orarul de vizitare pentru rezervația de urși aici și rezervă din timp accesul în sanctuar de urși de la Zărnești.

Vizitează Peștera Dâmbovicioara

Deși această peșteră se vizitează tot timpul anului, dar noi îți recomandăm să o vizitezi în zilele toride de vară, pentru că în peșteră temperatura este constantă tot timpul anului și este răcoare. Este situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviței), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, în județul Argeș. La Peșteră se ajunge prin culoarul Rucăr-Bran, drum care te va încânta cu peisajele sale. Găseștia aici informații despre Peștera Dâmbovicioara.

Vizitează Amfiteatrul Transilvania

Amfiteatrul Transilvania, aflat la 1200 m altitudine, oferă o priveliște de neuitat asupra Munților Bucegi și Piatra Craiului. Acesta se întinde pe o proprietate de peste 100 de hectare, situată între Moieciu de Sus și Moieciu de Jos, și îți dă senzația că ești departe de agitația cotidiană. La doar 41 km de Brașov, este ușor accesibil și perfect pentru o escapadă în natură. Poți ajunge la Amfiteatrul Transilvania fie cu mașina, dar e nevoie de un vehicul înalt pentru a face față drumului forestier de 5 km din localitatea Cheia, fie pe jos. Traseul ecoturistic T9, care pornește din centrul Moieciu de Sus, de la școală, unde este indicatorul pentru traseu. Traseul este ideal pentru drumeții – ușor și potrivit pentru întreaga familie. Cei 4 km dus-întors pot fi parcurși în aproximativ 2 ore, timp în care te poți bucura de aerul curat și peisajele minunate. Drumeția este plăcută, dar necesită echipament adecvat – încălțăminte de trekking, haine sport și apă potabilă. Deși urșii pot fi prezenți în zonă, traseul este foarte frecventat, așa că șansele de a întâlni vreunul sunt minime, totuși e bine să ai la tine un spray de urși. Atmosfera liniștită și peisajele de vis fac din Amfiteatrul Transilvania un loc de poveste, perfect pentru o aventură relaxantă.

Fă trasee de hiking – pentru amatorii de munte

Dacă vrei să eviți aglomerația zonei Bran, poți să alegi traseele de hiking din zonă care duc către masivul Bucegi sau către masivul Piatra Craiului. Sunt mai multe trasee, atât mai ușoare, cât și medii ca grad de dificultate, iar dacă optezi pentru oricare dintre ele, noi îți recomandăm să vii pregătit cu echipamentul adecvat. Dealurile din Șimon sunt loc de distracție în orice perioadă a anului: iarna te poți distra la schi, patinoar, săniuș sau poți inchiria un snowboard. Atât pârtia de schi Bran-Zănoaga, cât și patinoarul natural din Bran se află în apropiere.

Explorează munții din zonă și descoperă frumusețea naturii cu un ghid montan autorizat, pentru drumeții adaptate nivelului tău de dificultate. Fie că ești în căutarea unei plimbări relaxante și ușoare, a ceva mai moderat sau a unei aventuri provocatoare, avem la dispoziția ta o gamă largă de drumeții ghidate, concepute pentru a se potrivi abilităților și obiectivelor tale. Fiecare rută este concepută pentru a oferi nu numai priveliști uluitoare și activitate fizică, ci și o oportunitate pentru o conexiune mai profundă, creștere personală și un sentiment de împlinire. Contactează-ne din timp pentru a putea planifica drumeția potrivită cu ghidul nostru montan.

I-ați porția de adrenalină cu tiroliana sau la pârtia de bob de la Cheile Grădiștei

Cea mai nou deschisă pârtie de bob este cea de la Cheile Grădiștei. Programul este de la 10.00 la 18: 00 în fiecare zi, inclusiv în weekend. Tot aici ai te poți da cu tiroliana în tandem sau poți merge la Parc aventura.

Schi în zona Șimon Bran

La 10 km de noi, aprox. 15-20 minute cu mașina, în Valea Porții, Bran, se găsesc 3 pârtii de schi, fiecare având un nivel diferit de dificultate, dintre care 2 sunt omologate.

  1. Pârtia Zănoaga sub Teleferic are un grad de dificultate mediu și o lungime de 650 de metri. Aceasta este echipată cu teleschi și iluminare nocturnă.
  2. Pârtia Zănoaga Variantă este destinată schiorilor avansați, având o lungime de 700 de metri.
  3. Pârtia Zănoaga Baby Ski, special concepută pentru începători, este o pârtie ușoară, dotată cu teleschi și nocturnă.

Pârtiile din Bran sunt prevăzute cu tunuri mobile de zăpadă artificială, iar la baza acestora se află centre pentru închirierea echipamentelor de schi și un centru de prim ajutor.

Pentru informații despre prețuri, starea pârtiilor, program sau funcționarea instalațiilor, contactați:
0720860018 sau 0749620132, ori accesați pagina de Facebook Pârtia Zănoaga.

La 20 de km de noi, aprox. 30-35 de minute cu mașina, în zona Cheile Grădiștei sunt disponibile 2 pârtii de schi, potrivite pentru niveluri de dificultate începător și mediu.

  • Pârtia 1 Fundata are o lungime de 267 metri, o diferență de nivel de 64 metri, o lățime de 40 metri și o înclinație de 25%, fiind clasificată ca ușor-medie ca dificultate.
  • Pârtia 2 Fundata este mai lungă, măsurând 450 metri, și are un grad de dificultate ușor.

Ambele pârtii sunt echipate cu instalații pe cablu (teleschi) și tunuri pentru zăpadă artificială.

De asemenea, Pârtia Moieciu are o lungime de 570 metri, o diferență de nivel de 57 metri, o lățime de 50 metri și o înclinație de 20%. Cu un grad mediu de dificultate, aceasta este dotată cu teleschi și instalații pentru zăpadă artificială.

Cele două centre de închiriere de la Cheile Grădiștei pun la dispoziție echipamente pentru schi, snowboard, dar și săniuțe.

Pentru informații despre prețuri, starea pârtiilor, program sau funcționarea instalațiilor, contactați: 0723 315 582 sau mergeți la Cheile Grădiștei, Cheile Grădiștei Fundata, Cheia 507131.

Mănăstirea Nămăiești

Aproape de orașul Câmpulung, la o altitudine de 800 m, se găsește Mănăstirea Nămăiești, una dintre cele trei mănăstiri rupestre din zonă, alături de Mănăstirile Cetățuia și Corbii de Piatră. Amplasată în satul Nămăiești, mănăstirea este situată și în vecinătatea casei memoriale George Topârceanu. Primele atestări documentare despre sat și mănăstire apar între anii 1503 și 1547, în hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare și Mircea Ciobanul. Biserica mănăstirii, un monument istoric din secolul al XIV-lea, adăpostește una dintre cele mai vechi icoane din România și din creștinătate, considerată făcătoare de minuni. Legenda spune că icoana a fost pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, iar biserica, săpată în piatră, ar fi fost ridicată în perioada în care creștinismul era practicat în secret în grote, din vremea primilor daci creștinați. Cu o istorie bogată, Mănăstirea Nămăiești este un loc de pelerinaj important.

Despre biserica săpată în stâncă de la Mănăstirea Nămăiești nu se cunosc foarte multe detalii precise. Se crede că începuturile sale sunt legate de descoperirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care ar data din vremea lui Negru Vodă. Unii istorici susțin că acest locaș ar fi fost o catacombă creștină din perioada romanilor, în timp ce alții cred că ar fi fost un templu dedicat zeului Zamolxes. În timpul Primului Război Mondial, biserica a suferit stricăciuni semnificative din cauza bombardamentelor. Mănăstirea Nămăiești este considerată cea mai veche mănăstire de maici din Țara Românească. Biserica, aflată într-o peșteră, adăpostește icoana Maicii Domnului, cunoscută pentru minunile sale. O legendă locală spune că în această peșteră ar fi poposit o noapte Sfântul Apostol Andrei. Pentru noi Mănăstirea Nămăiești a devenit un loc de suflet, de reîncărcare și liniște sufletească, la doar 50 de km de Hillden. Vezi detalii și informații despre cum să ajungi la Mănăstirea Nămăiești aici.

Schitul Colțul Chiliilor

Schitul Colțul Chiliilor, atestat în 1421, este cel mai vechi așezământ religios din zona Zărnești. Construit sub munte ca refugiu împotriva turcilor și tătarilor, a fost incendiat în 1718 din ordin imperial, dar localnicii au continuat tradiția religioasă, amenajând un altar și o toacă în peșteră. În secolul XX, schitul a devenit Capela Sfintei Cuvioase Paraschiva, cu hram pe 14 octombrie. Astăzi, o mănăstire frumoasă ocupă locul vechiului schit. Situat în Munții Piatra Craiului, schitul are o bisericuță în peșteră, cu un izvor despre care se spune că are apă vindecătoare. Pereții grotei sunt acoperiți cu sute de icoane, iar altarul de piatră și atmosfera întunecată creează un loc deosebit de spiritual. Deosebit este faptul că schitul a fost reconstruit din rămășițele unei clădiri comuniste și decorul unui film hollywoodian. Schitul Colțul Chiliilor ar trebui inclus în circuitele turistice ecumenice.

Pentru a ajunge la Schitul Colțul Chiliilor, există mai multe trasee de drumeție, vezi și harta de aici. Deși există un acces auto 4×4, acesta este rezervat exclusiv călugărilor pentru aprovizionare, astfel încât turiștii trebuie să urce pe jos. Din Zărnești, drumul spre Plaiul Foii este punctul de plecare. La aproximativ 100 m după ultima casă, pe partea stângă a drumului, vei găsi o potecă marcată, care te va conduce către mănăstire. Traseul durează aproximativ 2 ore dus și este ușor, potrivit chiar și pentru copii. Este accesibil și pentru pasionații de mountain bike, însă este un traseu tehnic, recomandat celor cu experiență. Poți urca și dinspre drumul către Cabana Plaiul Foii, unde vei găsi un indicator spre schit, acest traseu fiind mai scurt.